Njuškalo

Hrvatska premijera Samsung Galaxy J serije i Phone+ ekosustava

Novi Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje
Novi Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje
Novi Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje

Samsung je u Samsung Experience Store Arena u Zagrebu predstavila uređaje iz Phone+ ekosustava - novi Gear VR uređaj s upravljačem, poboljšanu pametnu kameru Gear 360 i potpuno novi Samsung DeX, uređaj koji omogućava produktivnost u pokretu proširujući pametni telefon u iskustvo stolnog računala

Predstavnicima medija prikazani su i noviteti u Galaxy J seriji pametnih telefona za 2017. godinu, koji će ovih dana biti raspoloživi za kupnju kod hrvatskih operatora i ovlaštenih distributera.

Na samom početku predstavljanja novih uređaja okupljenima se obratio Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics naglasivši – Galaxy S8 omogućava nova iskustva, prvenstveno kroz inovativna rješenja utkana u sam telefon, ali i kroz izvanredan ekosustav pratećih uređaja koji omogućavaju nov način stvaranja i gledanja sadržaja, novi Gear360 i Gear VR. Svakako moramo naglasiti i novu paradigmu produktivnosti koju omogućava Samsung DeX, koji telefon povezuje s monitorom i tako gotovo u potpunosti može zamijeniti stolno računalo. Nastavit ćemo razvijati naš portfelj telefona i pratećih uređaja kako bismo krajnjim korisnicima omogućili unaprjeđenje njihovih života i otvorili vrata novim mogućnostima i iskustvima.

Novi Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje. Tipke za povratak na početni zaslon, glasnoću i povratak na prethodni zaslon koje se nalaze na upravljaču, lako su dostupne korisniku omogućavajući mu da se u potpunosti prepusti sadržaju. Također, novi upravljač nudi mogućnost sigurnog držanja za ugodnije igranje. Čak i za vrijeme dinamičnih pokreta, remenčić za zglob omogućava korisniku sigurno držanje na ruku, za sigurno i udobno igranje.

Tvrtka Samsung okupljenima je premijerno pokazala i poboljšanu Samsung Gear 360 pametnu kameru koja omogućava snimanje video zapisa u 4K razlučivosti, za prožimajući i stvaran digitalni sadržaj. Opremljena 8,4 megapikselnim senzorima slike i Bright Lens F2.2 lećama na oba dvostruka fisheye objektiva, Gear 360 kamera može stvarati fotografije visoke rezolucije. Neovisno o tome stvaraju li videozapise ili fotografije u 360 stupnjeva, korisnici mogu pristupiti raznim načinima gledanja, alatima za uređivanje te foto efektima i filterima kako bi stvorili prilagođeni sadržaj. Korisnici također mogu bez napora pretvoriti videozapise snimljene 360 stupnjeva u standardne formate za jednostavno dijeljenje sadržaja. Kad je kamera Gear 360 spojena s kompatibilnim pametnim telefonom ili računalom, novi uređaj omogućava korisnicima dijeljenje njihovih najboljih iskustava uz prijenos u živo visoke kvalitete ili izravnim učitavanjem na platforme kao što su Facebook, YouTube ili Samsung VR, što je i demonstrirano za vrijeme predstavljanja.

Predstavljen je i Samsung DeX, uređaj koji pruža iskustvo korištenja stolnog računala, zasnovano na Android operativnom sustavu, koje omogućava korisnicima jednostavan pristup aplikacijama, uređivanje dokumenata, pretraživanje interneta, gledanje video zapisa, odgovaranje na poruke i još mnogo više, izravno s pametnog telefona. Njegovo u potpunosti redizajnirano Android korisničko sučelje optimizirano je za upotrebu s tipkovnicom i mišem te uključuje mnogobrojne, po veličini podesive, prozore, kontekstualne izbornike i inačicu internetskog preglednika za stolna računala. Ključna suradnja s tvrtkama Microsoft i Adobe omogućava kompatibilnost uređaja Microsoft Office i Adobe mobilnim aplikacijama, uključujući Adobe Acrobat Reader mobile i Lightroom, omogućavajući funkcionalnosti poput onih na stolnom računalu i korisničko sučelje koje je prethodno bilo nedostupno na pametnim telefonima.
Hrvatsku premijeru imala je i nova generacija Samsung Galaxy J telefona, za 2017. godinu. Istaknuto je kako sva tri nova modela donose pojednostavljeno korisničko iskustvo prilikom upotrebe kamere. J7 i J5 su opremljeni naprednom prednjom kamerom od 13 megapiksela poboljšane rezolucije i stražnjom kamerom od 13 megapiksela s LED bljeskalicom, koja korisnicima omogućuje snimanje jasnih i oštrih fotografija čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Poboljšanja po pitanju sigurnosti u odnosu na prethodnu seriju su ta da Galaxy J7 i J5 sadrže čitač otiska prsta.

Galaxy J7 sadrži vrhunsko metalno kućište i super AMOLED zaslon s full HD razlučivosti, duži vijek trajanja baterije i 3GB radne memorije. Kompaktniji Galaxy J5 također ima moderno u potpunosti metalno kućište i super AMOLED zaslon s HD razlučivosti za izuzetno iskustvo gledanja.

I Galaxy J3 dolazi s čvrstim metalnim kućištem koje odgovara elegantnom dizajnu ostatka portfelja. Može pohraniti jednaku količinu podataka kao J7 i J5 zahvaljujući većem kapacitetu memorije (16GB) i povećanom kapacitetu radne memorije od 2GB, a uz pomoć poboljšane 13 megapikselne stražnje kamere s preciznim autofokusom može i snimiti bolje fotografije nego prije. Dodatno, Galaxy J3 ima ugrađenu obrambenu sigurnosnu platformu Samsung Knox, koja osigurava sadržaj telefona pomoću napredne enkripcije na hardverskoj razini.

Uređaji su dostupni hrvatskim kupcima, po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1179 kuna za Samsung Dex, 2799 kuna za kameru Gear 360 te 999 kuna za novi Samsung Gear VR s kontrolerom. Ovogodišnja serija Galaxy J7 dostupna je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2599 kuna, a Galaxy J5 po 2199 kuna. Novi Galaxy J3 za 2017. godinu se na hrvatskom tržištu očekuje početkom kolovoza.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.