A1

Predstavljen zajednički projekt Adacte i Energia Naturalis grupe

 Uvođenjem sustava značajno se smanjilo vrijeme potrebno za unos podataka te omogućilo kontinuirano poboljšanje efikasnosti djelatnika
Uvođenjem sustava značajno se smanjilo vrijeme potrebno za unos podataka te omogućilo kontinuirano poboljšanje efikasnosti djelatnika
Uvođenjem sustava značajno se smanjilo vrijeme potrebno za unos podataka te omogućilo kontinuirano poboljšanje efikasnosti djelatnika

Adacta i Energia naturalis grupa (ENNA) zajedno su predstavile projekt uvođenja Microsoft Dynamics NAV rješenja u poslovni sustav ENNA grupe

Projekt je započeo 2016. godine i predstavlja implementaciju ERP sustava koji je ENNA grupi omogućio optimizaciju poslovnih procesa s naglaskom na financijsko poslovanje, praćenje profitabilnosti i konsolidaciju različitih tvrtki unutar grupacije. Čitavo je rješenje prilagođeno prema specifikacijama i zahtjevima korisnika uz zadržavanje najboljih globalnih praksi, a korisnik je čak i samostalno interno razvio dodatnu aplikaciju za obračun potrošnje plina i automatsko izdavanje računa.

Što se tiče prednosti koje je Microsoft Dynamics NAV sustav donio ENNA grupi, s obzirom na činjenicu da unutar grupacije djeluje veći broj pravnih subjekata koji posluju na brojnim tržištima te pokrivaju širok spektar poslovnih procesa, na prvom mjestu se ističe konsolidacija matičnih i transakcijskih podataka u različitim poduzećima grupacije, a koja je donijela brojne operativne i financijske koristi. Uz financijsku konsolidaciju, omogućena je i konsolidirana evidencija potraživanja prema kupcima, obveze prema dobavljačima i sl. Na operativnoj razini, uvođenjem sustava implementiran je centralni šifrarnik matičnih podataka, što je omogućilo lakše upravljanje svim podacima te posljedično točnije izvještavanje. Svi podaci konsolidiraju se na jednom mjestu, a znatno je olakšano i otvaranje novih tvrtki kćeri koje u startu centralno preuzimaju sve podatke, čime se izbjegava nepotreban dvostruki unos podataka u sustav, gubici vremena i greške pri unosu, a nove tvrtke automatski ulaze u konsolidirane financijske izvještaje. Uvođenjem sustava značajno se smanjilo vrijeme potrebno za unos podataka te omogućilo kontinuirano poboljšanje efikasnosti djelatnika. No, jedan od najvećih benefita je mogućnost bržeg i jednostavnijeg upravljanja tvrtkama i donošenje odluka na temelju točnih informacija u realnom vremenu.

Microsoft Dynamics NAV sustav pomogao je u standardizaciji poslovnih procesa i uvođenju jasnije strukture u poslovanje. Standardizacija i bolja organizacija poslovnih procesa znatno olakšava i širenje grupacije na nova tržišta. Unutar sustava sada se jasno mogu detektirati sve eventualne pogreške, vidljivo je kada je koji korisnik unio koju izmjenu i sl. Također, korisnička podrška je znatno kvalitetnija.

„Ovaj projekt je primjer uspješno implementiranog Microsoft Dynamics NAV rješenja i dugogodišnje suradnje našeg društva s Adactom. Uvođenje rješenja poklopilo se s uvođenjem organizacijskih promjena te uvođenjem korporativnih pravila i procesa pri čemu nam je Microsoft Dynamics NAV pomogao da značajno unaprijedimo svoje načine poslovanja, pojednostavimo interne procese, eliminiramo nepotrebne troškove i smanjimo pogreške. Nastavljamo s implementacijom ovog sustava na naše tvrtke u drugim državama.“, zaključio je Tihomir Šibalić, direktor tvrtke ENNA Infosense.

ENNA grupa postala je informatički osvještenija, a fleksibilnost Microsoft Dynamics NAV-a im je pružila prednost kojom samostalno mogu razvijati i uvoditi dijelove sustava. Time godišnje postižu značajne uštede na troškovima održavanja i daljnjem razvoju.

„Prednost našeg pristupa je što ENNA grupa može samostalno, za neke manje tvrtke kćeri, replicirati rješenje bez potrebe podrške s naše strane. Adacta se aktivira kod većih implementacija, pri otvaranju ureda u nekoj drugoj zemlji, kad se radi o zahtjevnijem projektu za koji ENNA nema dovoljno internih znanja ili resursa. Tako ostvarujemo suradnju na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Krešimir Mlinarić, direktor Adacta Zagreb.

Uz pomoć Microsoft Dynamics NAV sustava Adacta je zajednički s korisnikom u Hrvatskoj iskoristila sve prednosti Microsoft Dynamics NAV rješenja, a koje je prilagodila specifičnim potrebama korisnika, koje prati sve poslovne procese ENNA grupe. Sada taj sustav mogu jednostavno replicirati i na manje sestrinske tvrtke. Adacta je bila posebno angažirana na projektu otvaranja ureda ENNA grupe u Mađarskoj i Švicarskoj te tako omogućila primjenu iste poslovne prakse i procesa u svim podružnicama i zemljama gdje je ENNA grupa prisutna.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.