Njuškalo

Rast prihoda SAP-a zahvaljujući rješenjima u oblaku, 43% više korisnika rješenja S/4HANA

Operativna dobit u prvom tromjesečju povećala se za 52%, u odnosu na prošlu godinu, odnosno na 1,03 milijarde eura (prema MSFI) odnosno 14% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju)

Kompanija SAP predstavila je financijske rezultate za prvo tromjesečje 2018. godine, u tom razdoblju, nove predbilježbe za rješenja u oblaku porasle su za 14% (25% prema nepromjenjivom tečaju) i iznose 245 milijuna eura

Prihod od pretplata na rješenja u oblaku i održavanja povećao se za 18% u odnosu na prošlu godinu i popeo se na 1,07 milijardi eura (prema MSFI ), odnosno za 31% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). Prihod od softvera smanjio se za 10% u odnosu na prošlu godinu i iznosi 625 milijuna eura (prema MSFI), odnosno za 2% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). U prvom se tromjesečju, broj novih prispjelih narudžbi za licence za rješenja u oblaku i softver povećao za 10% prema nepromjenjivom tečaju u odnosu na prošlu godinu.

Prihod od rješenja u oblaku i softvera povećao se za 1% u odnosu na prošlu godinu te iznosi 4,35 milijardi eura (prema MSFI), odnosno za 9% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). Ukupni je prihod ostao nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu te iznosi 5,26 milijarda eura (prema MSFI), odnosno porastao je za 9% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). SAP-ov brzorastući prihod od rješenja oblaku i stabilan rast prihoda od održavanja ostali su najznačajniji dio prihoda. Ukupni iznos prometa od pretplata na rješenja u oblaku i održavanja te prihoda od održavanja softvera kao postotak ukupnog prihoda povećao se za 2 postotna boda na 71% u prvom tromjesečju te tako prvi put premašio 70%.

Operativna dobit u prvom tromjesečju povećala se za 52%, u odnosu na prošlu godinu, odnosno na 1,03 milijarde eura (prema MSFI) odnosno 14% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). Kao što je objavljeno u siječnju ove godine, u kompaniji se očekuje pozitivan učinak na prihod i dobit zbog uvođenja standarda MSFI 15 tijekom 2018. U prvome tromjesečju ovaj pozitivan učinak na SAP-ovu operativnu dobit iznosio je oko 44 milijuna eura.

Novčani tok od poslovnih aktivnosti u prvome je tromjesečju iznosio 2,58 milijardi eura, a smanjio se za 10% u odnosu na prošlu godinu. Slobodni novčani tok smanjio se za 17% u odnosu na prošlu godinu, odnosno na 2,15 milijardi eura. Razlozi za pad slobodnog novčanog toka poglavito se kriju u povećanim izdacima za porez i nepovoljnim tečajnim kretanjima kao i povećanim financijskim investicijama u usporedbi s prošlom godinom. Na kraju prvog tromjesečja, neto likvidnost iznosila je 546 milijuna eura, što je poboljšanje od 1 milijarde eura u odnosu na prošlu godinu.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.