Lifestyle

Sony predstavlja soundbar sistem HT-MT300 kao idealan za male prostore

Jedno od novih rješenja u ponudi Sony soundbar sistem HT-MT300 koji se elegantno uklapa u male prostore
Jedno od novih rješenja u ponudi Sony soundbar sistem HT-MT300 koji se elegantno uklapa u male prostore

Jedna od posljedica sve veće selidbe ljudi u gradove je i postepeno smanjenje veličine dostupnog stambenog prostora, što donosi i izazove po pitanju uređenja doma, Iiz tog razloga, u dizajnu interijera sve su popularniji principi minimalizma i kompaktnosti koje odlikuje jednostavnost i funkcionalnost

Ovaj pristup našao je svoju primjenu i u tehnologiji, pa je jedno od novih rješenja u ponudi Sony soundbar sistem HT-MT300 koji se elegantno uklapa u male prostore. Praktični niskotonac i zvuka kino-kvalitete pruža impresivno audio iskustvo, dok zahvaljujući mogućnosti povezivanja preko Bluetooth veze, ovaj uređaj funkcionira i kao samostalni zvučnik.

Također, kako bi pomogla obiteljima, parovima i stanarima koji iznajmljuju stanove, kompanija Sony se udružila s dizajnericom interijera enterijera Cate St. Hill s ciljem kreiranja smjernica za uređenje manjih stambenih prostora.

  1. U potpunosti iskoristite prostor na raspolaganju. Pomaknite namještaj do zidova i postavite police ili skladišne jedinice na zidove umjesto na pod kako biste što bolje iskoristili ograničen podni prostor. Također, za uredniji izgled poslužit će vam i sofe s ladicama koje se izvlače.
  2. Koristite svjetlije nijanse za zidove kako biste postigli efekt većeg prostora, kao i iste tonove za zavjese i plafone koje će privući pogled prema gore. Istom efektu doprinijet će i svjetlija nijansa podova, na primjer od svijetlog drveta ili u bijeloj boji.
  3. Izaberite uređaje koji će se uklopiti u izgled i atmosferu stana, bez dominacije prostorom. Primjera radi, Sony kompaktni soundbar sistem funkcionira kao samostalni zvučnik, ali i kao surround audio sistem* za vaš TV, čime se eliminira potreba za više različitih zvučnika i kablova koji stvaraju nered, dok se niskotonac može postaviti ispod sofe bez rizika od gubitka zvuka.
  4. Ukrasite sobe pažljivo izabranim komadima većih dimenzija, poput velikih slika ili tzv. coffee table knjiga, prije nego s više manjih predmeta koji će učiniti da prostor izgleda pretrpano. Također, odlučite se za veće tepihe čiji će rubovi biti postavljeni ispod namještaja umjesto za one manjeg radijusa.
  5. Koristite ogledala kako biste postigli iluziju većeg prostora i reflektirali svjetlo unutar prostorije.
  6. Birajte namještaj s tankim nogama, kako bi bilo moguće vidjeti pod ispod namještaja, čime se ostvaruje utisak širine prostorije. Postavite televizor i ostale uređaje na zid ili u ugrađene police, kako glomazni komadi ne bi zauzeli previše podnog prostora.
  7. Svedite korištenje roleta ili zavjesa na minimum, kako bi što više prirodnog svjetla obasjalo sobe. Možete ih i u potpunosti izbjeći ukoliko unutrašnjost stana nije pretjerano vidljiva izvana i ako vam je zaštićena privatnost. U slučaju da su vam ipak neophodne rolete ili zavjese, opredijelite se za diskretne bijele žaluzine koje se mogu podizati tokom dana.
  8. Izaberite namještaj s dvostrukom funkcijom koji možete odložiti kada ga ne koristite – na primjer, komode sa stolom na izvlačenje ili set stolove koji se mogu izvući i koristiti po potrebi.

„Smanjenje veličine domova utječe i na proizvodnju tehnike i primijetili smo da potrošači sve više traže racionalizaciju i višenamjenske uređaje. Soundbar sistem HT-MT300 elegantnog dizajna i kompaktnih dimenzija pruža odličnu kvalitetu zvuka i zauzima malo prostora. Kino kvaliteta ozvučenja omogućava korisnicima da uživaju u impresivnom surround zvuku, čime je unaprjeđeno iskustvo gledanja filmova. Osim što ovaj soundbar sistem pospješuje kvalitetu zvuka televizora, on se može povezati i s drugim uređajima preko Bluetooth veze, čime ostvaruje i funkciju zasebnog zvučnika", navodi Anthony Koustelos, koji je na čelu Odjela za sisteme za kućnu zabavu kompanije Sony za područje Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.

Izbor urednika...

Test: Einhell TE-CD 18 Li-i
svestrana bušilica
Savjetujemo: Sonax Xtreme BrilliantShine Detailer
saveznik na godišnjem odmoru
Što učiniti ako vam se upali upozorenje za DPF?
Savjetujemo
Test: Sony Xperia XA2 Ultra
phablet za veliki dlan
Ugradnjom SSD-a znatno ubrzajte rad računala
Savjetujemo
Test: Logitech MX Sound
dvojac za sve
Test: Samsung Galaxy S9+
velika devetka
View this post on Instagram

Vozimo novu Škoda Fabiju

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2018. CroPC.net

ISSN: 1846-8675