Novosti i događanja

FlixBus prvi u svijetu kreće s testiranjem električnih autobusa na većim udaljenostima

Putovanje autobusom jedan je od ekološki najprihvatljivijih način prijevoza putnika dostupan upravo zahvaljujući modernoj floti i sposobnosti prijevoza većeg broja putnika unutar pojedinog vozila
Putovanje autobusom jedan je od ekološki najprihvatljivijih način prijevoza putnika dostupan upravo zahvaljujući modernoj floti i sposobnosti prijevoza većeg broja putnika unutar pojedinog vozila

FlixBus, europski lider u prijevozu putnika investira u E-Mobilnost kao prva kompanija u svijetu koja kreće s testiranjem E-Busa (električnih autobusa) na velikim udaljenostima, početkom travnja, prvi će električni Flix-E-Bus započeti testne vožnje u Francuskoj na relaciji od Pariza do Amiensa

Drugi Flix-E- Bus kreće u ljetnim mjesecima iz Hessena prema Baden-Württembergu kao dio proširenja njemačke domaće mreže u vrijeme turističke sezone.

“Želimo oblikovati budućnost mobilnosti. Iako je nabavna cijena E- Busa trenutno puno skuplja uvjereni smo da će ova investicija na duge staze biti vrijedno i isplativo ulaganje kako za razvoj tvrtke tako i za naše korisnike i okoliš.” - rekao je André Schwämmlein, osnivač i izvršni direktor FlixBusa. “Kao davatelji usluga najavljujemo svojevrsnu prekretnicu u svijetu mobilnosti. Isto tako, prvi E- Bus na veće udaljenosti poruka je proizvođačima autobusa da investiraju i krenu razvijati alternativu čistim dizelskim vozilima. Održiva mobilnost nije samo vezana uz vožnju, odnosno prijevoz putnika već i društvene i ekološke aspekte putovanja.” - dodao je André.

Putovanje autobusom jedan je od ekološki najprihvatljivijih način prijevoza putnika dostupan upravo zahvaljujući modernoj floti i sposobnosti prijevoza većeg broja putnika unutar pojedinog vozila. Putnici koji za duža putovanja odabiru autobus umjesto automobil smanjuju emisije CO2 za čak 80 posto.

“Sadašnji trend se odmiče od potrebe posjedovanja privatnog automobila i kreće se prema ekonomiji dijeljenja odnosno razvoju urbanog, modernog i ekološki prihvatljivog javnog prijevoza kao što je autobus. FlixBus je ponosan što je pionir u promicanju promjena oslanjanja na prijevoz koji se bazira na upotrebi fosilnih goriva nudeći ekološku opciju putovanja u Europi.” - izjavio je André.

FlixBus će u narednim mjesecima nastaviti investirati u razvoj mreže i usluga kako globalno tako i na području CEE South regije.

“Već početkom travnja otvaramo nove međunarodne linije, a u pripremi je i otvaranje domaćih linija u Hrvatskoj čime želimo ostvariti bolju povezanost hrvatskih gradova, a putnicima učiniti FlixBus lako dostupnim.” - izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja za FlixBus CEE South regiju.

 

U svrhu ostvarenja misije pružanja pametne i zelene mobilnosti dostupne svima kako bi iskusili svijet, FlixMobility je krenuo u realizaciju dva ključna projekta: FlixTrain, prvi zeleni vlak koji kreće 23. ožujka u Njemačkoj te pokretanje FlixBusa na američkom tržištu, točnije u Kaliforniji na proljeće 2018.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675