Test: Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line – crveni sportaš

Volkswagen Golf svijet je za sebe, kultni automobil koji na našem tržištu predstavlja jedan od najpoželjnijih i najprodavanijih modelaVolkswagen Golf svijet je za sebe, kultni automobil koji na našem tržištu predstavlja jedan od najpoželjnijih i najprodavanijih modela

Sjeli smo za upravljač aktualnog Volkswagen Golf 7 s dobro poznatim motorom 1.6 TDI, ali ovog puta u atraktivnoj R-Line izvedbi

Volkswagen Golf svijet je za sebe, kultni automobil koji na našem tržištu predstavlja jedan od najpoželjnijih i najprodavanijih modela. U ovo vrijeme kada brojni portali već malo po malo nagovještaju predstavljane novog Golfa osme generacije, mi smo dobili priliku sjesti za upravljač trenutno aktualnog, od milja zvanog i Golfa 7.5, jer riječ je o redizajnu aktualnog Golfa 7. Možda nam je ovo i posljednji put da sjedamo u ovu generaciju i pišemo osvrt na Golfa 7 prije dolaska nove generacije, no bilo kako bilo, u Golf je uvijek dobro sjesti i prisjetiti se zašto je on upravo, kako smo u uvodu i spomenuli, jedan od najpoželjnijih i najprodavanijih modela.

Sportski nastup

Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line, kako mu to odmah i naziv sugerira, stigao nam je u R-Line izvedbi. Ono što je za Audi S-Line, za BMW M ili za Mercedes-Benz AMG, to je za VW R-Line. Dakle, fino dotjeran, kreiran i obogaćen automobil koji se izdaleka odmah razlikuje od bratskih modela. Jasno, na ovom Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line jasno se vidi taj R-Line gen. Počevši od brojnih crnih umetaka, koji sada izgledaju puno atraktivnije prije nego li je nastupio redizajn, pa do atraktivnih aluminijskih naplataka. Prednji kraj s novim svjetlosnim sklopom te stražnji sa zatamnjenim staklima izgledaju opako i ulijevaju strahopoštovanje, unatoč tome što ispod poklopca motora imamo jedan od početnih dizelaša u ponudi. Sportski duh i nastup nastavlja se i u unutrašnjosti, a pravo što ćemo osjetiti su sportska sjedala koja je moguće podesiti na razne načine. Posebno dojmljiva nam je funkcija masaže koja lumbalnu potporu koristi za efekt masaže leđa. Izvrsno i korisno pri duljim putovanjima. Pregledna instrument ploča kao i izvrstan infotainment kojim dominira veliki zaslon osjetljiv na dodir te podrška za sve danas uobičajene tehnologije (povezivanje s telefonom, multimedija iz brojnih izvora, itd.) očekivane su za Golf i s njima se raspolaže na intuitivan način. Adaptivni tempomat te mogućnost samostalnog kočenja pri nailasku na prepreku zanimljive su i korisne mogućnosti bez kojih danas ne bi trebao biti niti jedan automobil.

Štedljivi motor

Ispod poklopca Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line nalazi se dobro poznati dizelski motor iz VW-a. 1,6-litreni TDI raspolaže sa respektabilnih 115 KS, što je za cijelih 10 KS više nego u zadnjem Golfu R-Line koji smo vozili prije kakvih 3-4 godine. Ova konjica u automobilu kao što je Golf za gotovo sve biti će više no dovoljna. Automobil linearno raspolaže sa snagom i omogućava lagodna pretjecanja ili krstarenje autocestom. Ono što svi vozači TDI-ja očekuju – nisku potrošnju – ovdje će i dobiti. Potrošnja na testu redovito je bila ispod 5 litara na 100 prijeđenih kilometara. Izolacija od buke, kao i prostranost, vrline su kojim Golf osvaja naše kupce. Uz to dodajmo i pouzdanost, imidž te držanje cijene kao neka nekretnina. Kad smo već kod nje, ona se za naš testni, bogato opremljeni primjerak zaustavila na kakvih 183.000 kuna. Za ovakav Golf, sasvim opravdano.

Izbor urednika...

Vozili smo: Mercedes-Benz C220d
uvijek na vrhu
Test: Epson EcoTank ITS L619
poslovni anđeo
Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic
njegovo veličanstvo
Test: D-Link DIR-878
posljednji pozdrav za loš Wi-Fi
Vozili smo: Volkswagen Amarok Comfortline 3.0 TDI V6 4MOTION
vuk u janjećoj koži
Test: Sony RX100 VI
džepni profesionalac
Test: Lenovo Legion Y530
pitoma zvijer
Test: Philips 272B7QPJEB
kralj ureda
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Profili tvrtki


arios Test: Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line – crveni sportaš - CroPC.net

ARIOS
Belišće
Agencija za računovodstvo, informatiku, organizaciju i savjetovanje


logo_tvrtka Test: Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line – crveni sportaš - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line – crveni sportaš - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line – crveni sportaš - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Volkswagen Golf 7 1.6 TDI R-Line – crveni sportaš - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675