Test: Tomket gume – povoljne i dobre

Nakon nešto više od 5.000 kilometara koje smo prevalili u proteklih gotovo 4 mjeseca, stekli smo više no pozitivne dojmoveNakon nešto više od 5.000 kilometara koje smo prevalili u proteklih gotovo 4 mjeseca, stekli smo više no pozitivne dojmove

Prije kakvih četiri mjeseca naš smo automobil opremili Tomket gumama koje nude povoljan omjer uloženog i dobivenog, a u to smo se uvjerili u kakvih 5.000 kilometara testiranja ovih guma

Češki proizvođač guma Tomket predstavio se na našem tržištu kao povoljan izbor za vrhunske gume za sve klase automobila. Kako smo baš u tom trenutku bili u kupovini guma za naš automobil odlučili smo se upravo za Tomket. Gume koje smo kupili u dimenziji 225/45/R17 cjenovno su bile u rangu najpovoljnijih guma, dok su po ocjenama kočenja na mokrom, otporu pri kotrljanju i buci mogle parirati i daleko skupljim modelima. Konkretno Tomket gume Sport nose oznaku razreda B za kočenje na mokrom, te oznaku razreda C za potrošnju goriva te svega 69 decibela buke. Ovo su već oznake koje teško nalazimo na jeftinim gumama, a češće na skupim i renomiranim. Najbolji dio svega je što za cijenu koja je često u pola vrijednosti renomiranih guma, dobivamo usporedive gume vrhunskih performansi. Iz tih razloga odlučili smo se za kupovinu i svojevrsni test.

Nakon nešto više od 5.000 kilometara koje smo prevalili u proteklih gotovo 4 mjeseca, stekli smo više no pozitivne dojmove. Gume Tomket Sport automobil drže sigurno na prometnici bez obzira na vremenske prilike. Upravljivost je iznimno dobra, kao i povratne informacije koje nam gume prenose. Bez obzira bila velika nesnosna vrućina kakvih je bilo u kolovozu ili obilna kiša kakve smo često viđali u srpnju, Tomket se pokazao kao guma koja opravdano nosi oznaku B za kočenje na mokrom kolniku. U pogledu potrošnje oznaka gume je C, što je u rangu s daleko razvikanijim brandovima, a svakako nemjerljivo bolje od najjeftinijih guma. Za nas se potrošnja nije evidentno promijenila u odnosu na prijašnje gume. Također, osjetnih razlika nema ni s bukom, iako je i ona nominalno niža od brojnih guma na tržištu. U pogledu trajnosti profil gume tek se neznatno smanjio od onog kakav je bio kada je guma bila potpuno nova. Ovdje govorimo o potrošnji od možda 1mm, ili manje, no teško je takvu potrošnju uopće i izmjeriti. U svakom slučaju, nakon nekoliko mjeseci i nekoliko tisuća kilometara, dojmovi su iznad pozitivnih i početnih očekivanja koja smo postavili.

Kako navode u Tomketu, a u to smo se i uvjerili, testiranja su pokazala kako Tomket gume cjenovno konkuriraju u razredu povoljnih, rekli bismo čak i jeftinih guma, a performansama daleko nadmašuju te gume. Ne samo da nadmašuju performansama jeftine gume nego čak se opasno približavaju renomiranim i skupim gumama. O tome kako Tomket zaista cilja na sve razrede automobila govori i podatak kako su gume dostupne u brojnim dimenzijama od 15 do 21 inča, za zimski i ljetni period, kao i u raznim izvedbama vozila (osobna, sportska, gospodarska, SUV, itd.).

Izbor urednika...

Vozili smo: Mercedes-Benz C220d
uvijek na vrhu
Test: Epson EcoTank ITS L619
poslovni anđeo
Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic
njegovo veličanstvo
Test: D-Link DIR-878
posljednji pozdrav za loš Wi-Fi
Vozili smo: Volkswagen Amarok Comfortline 3.0 TDI V6 4MOTION
vuk u janjećoj koži
Test: Sony RX100 VI
džepni profesionalac
Test: Lenovo Legion Y530
pitoma zvijer
Test: Philips 272B7QPJEB
kralj ureda
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Profili tvrtki


arios Test: Tomket gume – povoljne i dobre - CroPC.net

ARIOS
Belišće
Agencija za računovodstvo, informatiku, organizaciju i savjetovanje


logo_tvrtka Test: Tomket gume – povoljne i dobre - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Tomket gume – povoljne i dobre - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Tomket gume – povoljne i dobre - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Tomket gume – povoljne i dobre - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675