Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI – ista klapa, drugi put

Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI
Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI

Nakon gotovo godinu dana evo nas ponovno za upravljačem Volkswagen Craftera 35 2.0 TDI, ovog puta u jednoj od povoljnijih varijanti

Ako ste poduzetnik koji se bavi raznim djelatnostima, od građevine do trgovine, dostave ili nekakve proizvodnje, onda je gospodarsko vozilo, popularno zvani kombi, neophodan u takvom poslu. Jasno, ovakva vozila često nisu jeftina, no postoje inačice koje se često mogu uokviriti u budžet, a opet bez kompromisa u pogledu obavljanja posla. Jedno od takvih vozila je i Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI kojeg smo ovog puta isprobali u nešto osnovnijoj izvedbi.

Isti, a drugačiji

Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI prvi smo put provozila prije skoro pa godinu dana. Tada smo na testu imali poprilično atraktivnu izvedbu s LED svjetlima, brojnim sigurnosnim sustavima i nešto naprednijom multimedijom. Naravno, takva izvedba odmah je u startu skuplja od iste takve osnovne. Ovog puta upravo smo dobili priliku isprobati osnovnu inačicu koja od dodatne opreme ima tek klima uređaj. Odmah u startu ćemo spomenuti cijenu od 258.000 kuna. Ona je za gotovo 50.000 kn povoljnija od prošle izvedbe koju smo imali na testu, no ipak, i ovaj Crafter nudi putno toga. Možda je manje luksuzan, no u pogledu obavljanja posla jednako je svestran. Ovaj je kombi dostupan u zaista svestranim izvedbama s tri različite dužine, tri različite visine, tri različite izvedbe kabine, zatvorenom ili otvorenom obliku. Ako ste poduzetnik s Volkswagen Crafterom sigurno ćete naći oblik koji će vam najbolje odgovarati vašem poslu. Bili u prijevozničkoj, građevinskoj, ugostiteljskoj ili bilo kojoj drugoj branši, Volkswagen Crafter po viđenom zaista nam se učinio kao najbolje što tržište nudi. Najbolje po izboru jer malo koje vozilo je dostupno u toliko različitih varijanti. I ovog puta, naš testni model bio je model srednje duljine s visokim krovom. Kao takav, Volkswagen Crafter djeluje monumentalno kao tvrđava na kotačima. S duljinom od gotovo 6,9 metara i međuosovinskim razmakom od gotovo 4,5 metara i tovarnim prostorom od gotovo 14,5 kubika, riječ monumentalno dobiva na svom značaju.

TDI

U pogledu motorizacije Crafter 35 2.0 TDI donosi dorađeni 2-litreni TDI snage 140 KS koji zahvaljujući temeljitim doradama nudi produljene intervale izmjene ulja. Mjenjač je 6-stupanjski ručni, a također je temeljito dorađen potrebama i zadacima u Volkswagen Crafteru. U ponudi su još i slabije te jedna snažnija izvedenica ovog motora, dok mjenjač može biti i automatski, no moramo spomenuti kako je rad s ručnim mjenjačem izuzetno ugodan i svoj rad obavlja – fenomenalno. I dok smo se u zadnjem testu Craftera u ovom djelu raspisali o sijasetu tehnologije, LED svjetlima i drugim tehnološkim novotarijama, kod ovog testnog Craftera te priče nema. Ovdje je naprosto sve podređeno poslu i racionalizaciji, a to znači samo klima uređaj. Radio, napredna multimedija, adaptivni tempomat i drugi elementi ovdje su izostavljeni u korist povoljnije cijena. Stoga, tražite li veliki kombi po atraktivnoj cijeni, možda je upravo ovaj testni Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI jedna od najboljih prilika. Pogledati ga možet eu Remix Osijek.

Foto: Marin Režić 

Izbor urednika...

Test: Einhell TE-CD 18 Li-i
svestrana bušilica
Savjetujemo: Sonax Xtreme BrilliantShine Detailer
saveznik na godišnjem odmoru
Što učiniti ako vam se upali upozorenje za DPF?
Savjetujemo
Test: Sony Xperia XA2 Ultra
phablet za veliki dlan
Ugradnjom SSD-a znatno ubrzajte rad računala
Savjetujemo
Test: Logitech MX Sound
dvojac za sve
Test: Samsung Galaxy S9+
velika devetka
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Što to vozimo?

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

Gledamo u CineStaru


slika-ikona Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI – ista klapa, drugi put - CroPC.net

####


slika-ikona Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI – ista klapa, drugi put - CroPC.net

####


slika-ikona Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI – ista klapa, drugi put - CroPC.net

####


slika-ikona Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI – ista klapa, drugi put - CroPC.net

####


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2018. CroPC.net

ISSN: 1846-8675