Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline – sportaš na visokim petama

Moderne i oštre linije na tragu su novih modela, ali svojstvene samo TiguanuModerne i oštre linije na tragu su novih modela, ali svojstvene samo Tiguanu

Sjeli smo za upravljač atraktivnog Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline koji uz to ima i R-Line opremu vanjštine, a kao takav čini idealan spoj sportske elegancije za izlete i van asfalta

Najnoviji Volkswagen Tiguan provozali smo prvi puta prije točno dvije godine. I tada, a kao i sada sjeli smo za upravljač Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline. Čak i onima manje upućenima u automobilski svijet bit će jasno kako ova oznaka Highline u nazivu predstavlja nešto jako dobro. I stvarno tako jest, jer Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline je uistinu krcato opremljen automobil u kojem ćemo teško poželjeti za nečim dodatnim, a posebnost sada testiranog modela je i R-Line paket eksterijera. Ovaj dodatak čini vizualno testni Tiguan atraktivnijim no ikada.

Sportaš za van asfalta

Kako smo već prije ranije, stariji modeli Tiguana nisu nam baš najbolje sjeli. Unutrašnjost gotovo identična Golfu, ali i vanjština koja je izgledala kao napuhani Golf, nikako nam nisu bili privlači. Čini se kako u ovome dojmu nismo bili sami, pa je tako Volkswagen novi Tiguan izradio na novoj platformi s izgledom koji jednostavno osvaja na prvu! Da je tome tako svakako svjedoče i prodajni rezultati, a koji pokazuju kako je novi Tiguan u ovih nešto više od dvije godine izuzetno tražen model. Moderne i oštre linije na tragu su novih modela, ali svojstvene samo Tiguanu, moćan i mišićav zadnji kraj, bočna linija koja se proteže od prednjeg blatobrana do zadnjih LED svjetala, agresivan i sportski prednji kraj s farovima u LED tehnici te brojni elementi za offroad vožnju postavljeni su sa nevjerojatnim međusobnim skladom. Taj sklad i pomalo agresivan sportski izgled nosi oznaku R-Line. Od „običnog“ Tiguana razlikovat će se u mnogo čemu, od drugačije oblikovanog prednjeg i stražnjeg kraja, pa do brojnih crnih elemenata koji na bijelom vozilu izgledaju itekako upečatljivo. I kada uhvatite predah od zadovoljnog gledanja vanjštine, otvaranjem vrata slijedi novi val „woow“ efekta. Unutrašnjost je kako samo već to navikli izrađena izuzetno kvalitetno s preciznim spojevima i detaljima. Idealnu poziciju lako je naći, a ergonomija je na visokom nivou. Velike kadice u vratima mogu primiti i najveće boce, a brojni pretinci otkrivaju praktičnost Tiguana. Središnji naslon za ruku je serijska oprema, a ispod njega je prostrani pretinac. Veliki ekran audio uređaja nudi Mirror Link povezivanje s pametnim telefonom, tu je i detaljna navigacija, USB povezivanje,… Vožnja noću izuzetno je iskustvo zahvaljujući brojnim LED svjetlima koja dopiru doslovno iz svakog kutka, a svako osvjetljenje moguće je u tančine regulirati. Virtualni kokpit priča je za sebe. Nudi nevjerojatno puno mogućnosti i individualizacije, a ukratko, tri dana koja smo proveli sa novim Volkswagen Tiguanom bila su nam prekratka za otkrivanje svih ovih mogućnosti.

Suverena vožnja

Osjećaj koji Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline pruža za upravljačem zaista je poseban. Ogromni 19-inčni kotači s gumama širine 255/45 na kojima leži novi Tiguan automobil drže "zalijepljen" za cestu, a općenito dojam koji ostavlja ovaj automobil plijeni poglede sa svih strana. A vozač? Vozač se može opustiti u čarima vožnje koje pruža 2-litreni TDI snage 150 KS uparen uz DSG automatski mjenjač. Inače kada vozimo automatika prepušteni smo samo uživanju, no DSG-om jednostavno uživanje je još i veće jer volimo biti uključeni i u mijenjanje brzina pomoću papučica iza volana. Munjevito mijenjanje svih 7 brzina i mogućnosti koje pruža ovaj mjenjač tjeraju vas da uživate u svakom kilometru. Upravo takav dojam koji ostavlja, potvrđuje zašto je DSG jedan od omiljenih automatskih mjenjača uopće. Jako nam se sviđa mogućnost odabira režima vožnje. Tako su nam na raspolaganju čak 4 režima koji Tiguan čine sasvim drugim automobilom. Prvi je ekonomični, drugi komforni, treći sportski, a četvrti model možemo individualizirati po nekoliko parametara (upravljač, mjenjač, odziv, itd.). Vozili se polako i smireno ili brzo i dinamično, Tiguan je spreman za svako vaše raspoloženje. U pogledu sigurnosti teško je zamisliti nešto više. Naime, automobil može samostalno držati vozilo unutar linija, pa i proći zavoj, držati razmak između automobila i kočiti ako uoči opasnost. Za kraj ostavljamo financije koje su jedne od najvažnijih kod odabira automobila. Cijena za ovako opremljen Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline iznosi nešto iznad 323.000 kuna. S obzirom na sve što nudi, ovo možemo smatrati fer ponudom. U pogledu financija s potrošnjom goriva, tu je osmijeh još i veći. Tradicionalno štedljiv 2.0 TDI pokazao je još jednom svoje čari s potrošnjom oko 5 litara.

Izbor urednika...

Vozili smo: Mercedes-Benz C220d
uvijek na vrhu
Test: Epson EcoTank ITS L619
poslovni anđeo
Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic
njegovo veličanstvo
Test: D-Link DIR-878
posljednji pozdrav za loš Wi-Fi
Vozili smo: Volkswagen Amarok Comfortline 3.0 TDI V6 4MOTION
vuk u janjećoj koži
Test: Sony RX100 VI
džepni profesionalac
Test: Lenovo Legion Y530
pitoma zvijer
Test: Philips 272B7QPJEB
kralj ureda

Profili tvrtki


logo_tvrtka Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline – sportaš na visokim petama - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline – sportaš na visokim petama - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline – sportaš na visokim petama - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline – sportaš na visokim petama - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Highline – sportaš na visokim petama - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675