Test: Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style – štedljiva jurilica

Audi A1 donosi već poznate linije koje su predstavljene još 2010. godine, a osvježene 2015. godineAudi A1 donosi već poznate linije koje su predstavljene još 2010. godine, a osvježene 2015. godine

Sjeli smo za upravljač Audi A1 1.0 TFSI Ultra, malene jurilice koja oduševljava svojim performansama, ali i štedljivošću

AutoZubak Neostar omogućio nam je da sjednemo za upravljač Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style. Iza podužeg imena krije se već dobro poznata i od kupaca prihvaćena premium gradska jurilica Audi A1. Model A1 već je dugo sa nama, a testni model na tržištu je još od 2015. godine. Zašto smo onda sada sjeli za njegov upravljač? Jer i dalje je riječ o atraktivnom automobilu, a u ponudi AutoZubak Neostar moguće je naći i rabljene primjerke s malo prijeđenih kilometara i uz značajne uštede.

Obiteljsko nasljeđe

Audi A1 donosi već poznate linije koje su predstavljene još 2010. godine, a osvježene 2015. godine. A1 kao i svaki Audi ističe se svojim oštrim linijama i detaljima koji krase cijelu gamu. Naravno, govorimo o velikoj singleframe rešetki hladnjaka, ali i liniji koja se proteže po cijeloj dužinom vozila. Iz kojeg god kuta gledali Audi A1, on naprosto izgleda lijepo i privlačno. Bijela boja, kao na našem testnom primjerku stoji odlično i dodatno naglašava detalje na A1-ici. Unutrašnjost je gotovo nepromijenjena još od svoga predstavljanja, no unatoč tomu i dalje djeluje moderno i svježe. Svi elementi koje danas traži kupac su tu. Tako primjerice središnjim grebenom dominira zaslon kojim upravljamo preko MMI sustava (kotačić i nekolicina tipaka), tu je i povezivanje s pametnim telefonom, multimedija, itd. Upravljač je gušt držati u rukama, a osjećaj za upravljačem nikako ne ostavlja dojam da smo u najmanjem Audiju. Čak i autor ovih redaka, visok 191 cm ugodno se smjestio. Kvaliteta materijala je ono po čemu je Audi planetarno popularan. Pa, iako je riječ o najmanjem, pa shodno tomu i najjeftinijem Audi modelu, kvaliteta materijala i završna obrada su na nivou kao i kod ostalih, skupljih i većih modela. Prtljažnik od 270 do 920 litara zadržao je svoju vrijednost, što nije puno, ali za ovu klasu može proći.

Mali motor za puno zabave

Audi A1 1.0 TFSI Ultra, kako mu i naziv govori opremljen je najmanjim motorom u ponudi Audija – 1.0 turbo benzincem. S ovim motorom susretali smo se već u Volkswagen grupaciji, a kao i tada, tako i sada uvijek nas više no ugodno iznenadi. Kada sjedate u automobil koji ima 3 cilindra uvijek imate predrasude, no one će ovdje biti izbrisane s prvim stiskanjem papučice gasa. Motor radi uglađeno i toliko tiho da ćete na momente pomisliti kako je ugašen. Međutim na doticaj gasa bez imalo oklijevanja penje se na 4 ili 5 tisuća okretaja i vuče od niskih okretaja čineći Audi A1 pravom malom gradskom jurilicom. Njegovih 95 KS snage i 160 Nm okretnog momenta čini se puno više nego što realno jesu, a od semafora do semafora malo tko će vam pobjeći. Osim agilnosti u vožnji, 1.0 TFSI oduševljava i sa svojom potrošnjom. Na otvorenoj cesti ona će lako pasti ispod 5 litara, a u gradu biti nešto više od toga, a u prosjeku ćete završiti na više no zadovoljavajućih baš tih 5 litara. Za one koji brinu o ekologiji, ovaj automobil ispušta ispod 100 grama, točnije 97 grama CO2 po kilometru.

Bez kamata i uz jamstvo

U uvodu smo spomenuli kako nam je automobil na test ustupio AutoZubak Neostar. Naime, ovaj prodavatelj provjerenih rabljenih vozila nudi brojne pogodnosti. Tako kupac uz automobil dobiva jamstvo u trajanju od 24 mjeseca ili 20.000 km (što prije nastupi), također, svako rabljeno vozilo kupljeno u Neostaru u cijeni ima uključeno i dvogodišnje iskustveno redovno održavanje vozila. Ovakva ponuda zaokružena je kupovinom bez kamata, a za sve nevjerne Tome pripremili su 'pogodnost' – ako vam se ne svidi automobil koji ste odabrali (i koji vam može biti dostavljen na kućni prag), možete ga vratiti u roku od 15 dana bez propitivanja vaše odluke. Za kraj, cijena testnog A1 zaustavila se na oko 130.000 kuna. No, valja imati na umu da je ovo vozilo gotovo u potpunosti novo s tek kojom tisućom kilometara na satu.

Izbor urednika...

Vozili smo: Mercedes-Benz C220d
uvijek na vrhu
Test: Epson EcoTank ITS L619
poslovni anđeo
Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic
njegovo veličanstvo
Test: D-Link DIR-878
posljednji pozdrav za loš Wi-Fi
Vozili smo: Volkswagen Amarok Comfortline 3.0 TDI V6 4MOTION
vuk u janjećoj koži
Test: Sony RX100 VI
džepni profesionalac
Test: Lenovo Legion Y530
pitoma zvijer
Test: Philips 272B7QPJEB
kralj ureda
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Profili tvrtki


arios Test: Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style – štedljiva jurilica - CroPC.net

ARIOS
Belišće
Agencija za računovodstvo, informatiku, organizaciju i savjetovanje


logo_tvrtka Test: Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style – štedljiva jurilica - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style – štedljiva jurilica - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style – štedljiva jurilica - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


logo_tvrtka Test: Audi A1 1.0 TFSI Ultra Style – štedljiva jurilica - CroPC.net

Naziv tvrtke
Mjesto
Ovdje može biti i profil vaše tvrtke.


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675