Testovi i savjeti

Savjetujemo: AEZ premium aluminijske felge – samo najbolje za automobil

 Neizostavan detalj o kojem zasigurno svaki vozač mašta jesu i – naplatci od aluminija
Neizostavan detalj o kojem zasigurno svaki vozač mašta jesu i – naplatci od aluminija

Aluminijski naplatci ili narodski rečeno alu felge postale su sastavni dio većine automobila, a odlučili te se za ovakvu nadogradnju na vašem limenom ljubimcu, važno je odabrati proizvođača dokazane i vrhunske kvalitete

Automobile često nazivamo i limenim ljubimcima, a ovo dakako nije slučajno jer često ih njihovi vlasnici maze i paze, održavaju i dotjeruju kao da je riječ o nekom živom ljubimcu. Neizostavan detalj o kojem zasigurno svaki vozač mašta jesu i – naplatci od aluminija. Popularne „alu felge" dostupne su u nikada bogatijoj, raznolikijoj i većoj ponudi. No, iako je ponuda zaista velika, često se zanemaruje tko te naplatke proizvodi i o kakvoj je kvaliteti riječ. Zaista je fascinantno kada netko kupi aluminijske naplatke upitnog proizvođača, a znamo da je upravo kotač naša jedina veza sa kolnikom i u presudnom trenutku važno je znati da se možemo osloniti na visoku kvalitetu renomiranih naplataka. Koliko loš naplatak može biti poguban pokazali su već brojni testovi, ali i neki vozači kojima se dogodila nezgoda uslijed lošeg aluminijskog naplataka. Stoga, pri odabiru i kupovini naplataka bitno je odabrati na tržištu provjerene i od proizvođača automobila odobrene modele. Upravo među takve vrhunske i premium aluminijske naplatke možemo ubrojiti njemački AEZ.

AEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-tih godina, a do danas se nametnula kao premium proizvođač lijepih, kvalitetnih i za brojne automobile posebno krojenih felgi vrhunske kvalitete koju potvrđuje njemački TÜV. Broj modela je velik kao i njihova izvedba. Od sjajnih do matiranih, od svijetlih do crnih, od malih do velikih, svima je jedno zajedničko – beskompromisna kvaliteta! Ovu kvalitetu potvrđuju brojni testovi, ali i činjenica kako se naplatci proizvode u Njemačkoj.

Kod odabira aluminijskih naplataka prvo se moramo zapitati što zapravo želimo? Koja veličina? Čim se počne s povećanjem veličine i širine naplatka, dinamika vozila se počinje mijenjati. Standardni naplatci su kompromis izgleda, udobnosti i praktičnosti, i svi ti elementi trebali bi biti zadovoljeni i kod nabave novih naplataka. Prednosti aluminijskih naplataka su u smanjenju neogibljene težine (smanjenjem neogibljenih težina putem aluminijskih naplataka osigurava se preciznije upravljanje i poboljšano ponašanje u zavojima), poboljšano ubrzanje i kočenje jer smanjenjem okretajućih težina na vozilu aluminijski naplatci pružaju bolji odaziv na ubrzanje i kočenje, povećana čvrstoća (čvrstoća aluminijskih naplataka može smanjiti deformacije naplatka/gume u zavojima), uspješnije hlađenje kočnica (pospješuje odvođenje topline od kočnica). Sve ove prednosti nad klasičnim čeličnim naplatcima ponukaju vozače na kupovinu aluminijskih naplataka, a vodeći se ovim pitanjima izaberite vrhunski AEZ model koji najbolje odgovara vašem vozilu, a u tom odabiru pomoći će vam i izvrstan AEZ konfigurator.

AEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-tih godina
AEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-tih godina

Izbor urednika...

Test: LG G6
povoljan put do vrha
Test: Logitech MX Master 2S i MX Anywhere 2S
duo za sva vremena
Test: AOC AG241QX
work hard, play hard
Savjetujemo: AEZ premium aluminijske felge
samo najbolje za automobil
Test: Sony Xperia XZ1
Porsche među telefonima
Test: Volkswagen Polo 1.0 TSI Beats
veliki Polo
Savjetujemo: Spriječite štete od glodavaca na automobilu
uz Liqui Moly Marten Spray
Savjetujemo: Zimmermann Sport Coat Z
automobilske kočnice bez hrđe

Nema tajni - za upravljačem smo nove Škode Karoq

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2017. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675