Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance – ulaznica u odabrano društvo

Dugo nismo vidjeli ovako skladan automobil koji je u isto vrijeme dinamičan i sportski, elegantan i luksuzanDugo nismo vidjeli ovako skladan automobil koji je u isto vrijeme dinamičan i sportski, elegantan i luksuzan

S novim Arteonom Volkswagen konačno ima svog takmaca za utrku s ljutim rivalima iz Audija, BMW-a i Mercedes-Benza

Sam uvod našeg osvrta na Volkswagen Arteon zasigurno vam već nagoviješta dojmove koje je najnoviji, najekskluzivniji i najveći automobil iz Wolfsburga ostavio na nas. Dakle, konačno – to je to. Volkswagen se dugo vremena pokušao probiti u odabrano društvo njemačke „svete trojke“, no nažalost iako je imao igrača za tu utrku, kupaca nije bilo. Međutim, tržište i kupci su rekli da žele automobil koji bi trebao pružiti luksuz Phaetona, ali i dinamično-sportski stil modela CC, a upravo taj miks i nasljednik oba potonja modela je Volkswagen Arteon.

Passat na kvadrat
Dakle, Volkswagen Arteon nasljednik je manje uspješnog modela Phaeton, ali i nasljednik uspješnog modela CC, nastalog iz modela Passat CC. Iako smo bili pomalo skeptični po prvim nacrtima i kasnije prvim fotografijama, sve skepse pale su u vodu pri prvom pogledu na Volkswagen Arteon. Automobil jednom riječju izgleda spektakularno! Mislite da pretjerujemo? Odmah ćemo vas uputiti u Remix Osijek gdje vas čeka upravo naš testni Volkswagen Arteon TDI DSG Elegance i sav spektakl njegova izgleda. Dugo nismo vidjeli ovako skladan automobil koji je u isto vrijeme dinamičan i sportski, elegantan i luksuzan. U usporedbi s modelom CC napuhan je s 480 na 490 cm, proširen sa 185,5 na 189,5 te istodobno snižen sa 142 na 139 cm, dok je međuosovinski razmak povećan čak 13 cm, s 271 na 284 cm. Prednja strana s farovima i dnevnim svjetlima spojenima u rešetku hladnjaka izgleda kao iz budućnosti, skladna bočna linija i korovna linija otkriva kupeovske gene, a masivna i rastegnuta stražnja strana otkriva karakter sportaša. O ukusima se ne raspravlja, no možemo slobodno reći kako nam je Volkswagen Arteon najljepši do sada viđen Volkswagen! U crnoj boji s brojnim ukrasnim elementima od kroma koji stižu u paketu Elegance otkriva se i naslućuje luksuz kojeg Arteon sprema. Upravo tako, luksuz izvana prenesen je i unutra. Samo najfinija koža, alcantara, umetci od brušenog aluminija, ambijentalna rasvjeta, virtualni kokpit, masivan 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir, ergonomska sjedala te općenito ergonomska i prostrana unutrašnjost pun su pogoda i mamac pogleda svih koji se približe novom Volkswagen Arteonu. Gdje god smo se pojavili kroz nekoliko dana vožnje s Arteonom ljudi su se skupljali oko vozila kao nikada do sada. Znali smo da će zanimanje za jednim Volkswagenom biti samo iz činjenice kako je Volkswagen popularan u Hrvatskoj, no toliko zanimanje za Arteonom iznenadilo je sva naša očekivanja.

Snažan i moćan
Jednom kada sjednete i napravite prve kilometre s Volkswagen Arteonom imat ćete osjećaj kao da ste s ovim autom već dugo godina. Jednostavan, predvidljiv, udoban, brojni su epiteti kojima možemo obasipati vožnju s Volkswagen Arteon TDI DSG Elegance. Tome u veliko možemo zahvaliti dobro poznatom i provjerenom 2-litrenom TDI motoru snage 150 KS te fantastičnom DSG mjenjaču sa 7 brzina prijenosa. Snage mu ne nedostaje, vuče od niskih okretaja i starta pa sve do debelo u troznamenkasto područje brzine kretanja, a potrošnja je očekivano niska. Svjetala u LED tehnici pravi su light show s efektima koje pružaju automatska duga svijetla, a isti opis može pratiti i izuzetno osvjetljenja unutrašnjost. Ispred vozača je virtualni kokpit s nebrojenim mogućnostima prikaza informacija, a jednako bogatu funkcionalnost nudi i centralna konzola osjetljiva na dodir. Što se možete u Volkswagen Arteonu? Lakše bi bilo nabrojiti što sve ne možete, jer nam apsolutno nište po tom pitanju nije palo na pamet. Sva sila danas dostupne tehnologije je tu, pa ako ste iole zaljubljenik u tehnologiju, kao što smo i mi sami, Volkswagen Arteon pružit će vam dane, tjedne, pa i više vremena gdje ćete otkrivati što sve možete s ovim automobilom. Ako već nešto moramo istaknuti neka to bude mogućnost samostalnog parkiranja, polu-autonomna vožnja s praćenjem linija i vozila u okruženju, head-up zaslon, napredna navigacija i multimedija, napredno povezivanje s telefonom, elektronsko podizanje prtljažnika,… Možemo tako u nedogled. Cijena ovog spektakla iz Volkswagen kreće od nešto preko 300.000 kuna, a cijena našeg modela s hrpom dodatne opreme zaustavila se na tik iznad 415.000 kuna. Tražite li ulaznicu u odabrano premium društvo – evo je.

Foto: Marin Režić, mag.ing.el. / Canon EOS M

Izbor urednika...

Vozili smo: Mercedes-Benz C220d
uvijek na vrhu
Test: Epson EcoTank ITS L619
poslovni anđeo
Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic
njegovo veličanstvo
Test: D-Link DIR-878
posljednji pozdrav za loš Wi-Fi
Vozili smo: Volkswagen Amarok Comfortline 3.0 TDI V6 4MOTION
vuk u janjećoj koži
Test: Sony RX100 VI
džepni profesionalac
Test: Lenovo Legion Y530
pitoma zvijer
Test: Philips 272B7QPJEB
kralj ureda

Profili tvrtki


logo_tvrtka Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance – ulaznica u odabrano društvo - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance – ulaznica u odabrano društvo - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance – ulaznica u odabrano društvo - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance – ulaznica u odabrano društvo - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance – ulaznica u odabrano društvo - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675