Testovi i savjeti

Test: Chemical Guys EcoSmart – pranje, zaštita i sjaj u jednom potezu

Chemical Guys EcoSmart Concentrate je proizvod sa specijalnom formulom za pranje automobila bez upotrebe vode
Chemical Guys EcoSmart Concentrate je proizvod sa specijalnom formulom za pranje automobila bez upotrebe vode

Dobili smo priliku isprobati odličan Chemical Guys EcoSmart, sredstvo za pranje automobila bez vode koje donosi i puno više od pukog uklanjanja prljavštine

Na spomen pranja automobila, većini, pa i nama samima, na prvu će pasti na pamet kanta, voda, spužva i šampon. Bez sumnje, ovakvo pranje najsigurnije je kod velikih zaprljanja, međutim kod onih manjih (koje su ujedno najčešće) tu je pranje bez vode. Zahvaljujući tvrtki Chemical Guys i njihovu proizvodu EcoSmart, pojam pranja automobila počet ćemo ipak malo drugačije zamišljati, ali i provoditi.

Bez vode
Dakle, o čemu mi ovdje pišemo? Chemical Guys EcoSmart Concentrate je proizvod sa specijalnom formulom za pranje automobila bez upotrebe vode. Ovo bi bilo ukratko to, međutim, EcoSmart čisti, štiti i pruža sjaj u jednom potezu, pa se kao takvo ovo sredstvo uistinu ističe od ostalih. Iako smo i sami bili sumnjičavi u njegove mogućnosti, moramo priznati da samo već nakon nekoliko poteza krpom ostali više no ugodno iznenađeni mogućnostima koje pruža EcoSmart. Ako ste pobornik čistog automobila sigurno ste „alergični“ na prašinu i manja zaprljanja koja su vidljiva već drugog dan na automobilu, također, ako ste na putu, a poželite li vašem automobilu dati svjež izgled i zaštititi ga od vanjskog utjecaja, e to su trenutci u kojima ćete naviše cijeniti Chemical Guys EcoSmart. Upravo kod takvih situacija otkrili smo svu čar pranja bez vode, gdje je cijeli proces čišćenja gotov za kakvih 15 minuta. Formula Chemical Guys EcoSmarta koristi jedinstvenu nano-tehnologiju za vrhunsku moć čišćenja sigurnu za okoliš. Spoj sa prirodnim carnauba voskom omogućava EcoSmartu da sa lakoćom podigne prljavštinu i sav nered sa površine laka, pa čak i tvrdokorna zaprljanja (insekti, kočiona prašina). Carnauba vosak u formuli EcoSmarta ujedno i štiti površinu te joj daje dubinu i jači sjaj za onaj poseban izgled kojeg smo do sada mogli viđati samo kod izložbenih automobila. Osim prirodnog Carnauba voska, Chemical Guys EcoSmart sadrži i glinu te tako pri procesu čišćenja ujedno vrši i dekontaminaciju laka! Nakon nanošenja EcoSmart omogućava da bez grebanja i oštećivanja laka uklonite prljavštinu sa njegove površine koristeći samo krpu od mikrofibre.

Površinu automobila lagano nakvasimo otopinom i prebrišemo krpom od mikrovlakana
Površinu automobila lagano nakvasimo otopinom i prebrišemo krpom od mikrovlakana

Sve u jednom
Još jedna posebnost EcoSmarta je da se može upotrebljavati na lakiranim površinama, felgama, plastikama, staklima, siguran je za sve boje i za sve prethodno nanesene zaštite na laku. Chemical Guys EcoSmart na naše tržište donosi tvrtka Forea OCD koja je već etablirana kao mjesto koje nudi samo najbolje za limene ljubimce. Chemical Guys EcoSmart dostupan je kao koncentrat gdje jedna boca od 473 ml omogućava stvaranje 7,5 litara krajnjeg proizvoda za bezvodno čišćenje vašeg ljubimca od lakših nečistoća. Dovoljno je u bocu s raspršivačem dodati EcoSmart i destiliranu vodu te sve dobro izmućkati. Površinu automobila lagano nakvasimo otopinom i prebrišemo krpom od mikrovlakana. Pri brisanju krpom ići samo u jednom smjeru kako se prljavština ne bi nanovo razmazala. Nakon kratkog vremena drugom krpom ispoliramo površinu do visokog sjaja. Zahvaljujući jedinstvenom emulziji, EcoSmart se slučaju nužde može upotrijebiti i dok je vozilo direktno izloženo suncu, ali najbolje rezultate ćete postići prilikom rada u sjeni na ohlađenoj površini. Cijena Chemical Guys EcoSmart koncentrata je 190 kuna, što je i više no povoljno uzmemo li u obzir krajnji rezultat i količinu razrijeđenog proizvoda kojeg dobivamo. Volite li imati čist automobil – ovo je „must have“ u vašem prtljažniku.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

Samsung Galaxy S9 na testu

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675